Sz. László több embert is fel akart gyújtani a váci vasútállomáson

2017 március 28., kedd 9:01
66

A 38 éves Sz. László 2017. március 20-án este 10 körül elkezdett sértegetni néhány embert, akik a váci vasútállomás peronján várakoztak. Később még a ruhájukat is lelocsolta égésgyorsítóval, aztán egy égő cigivel próbálta felgyújtani őket, de a vasútállomás biztonsági őre még időben eloltotta a csikket.

Ezután Sz. László kést vett elő, és azzal is életveszélyes fenyegetéseket tett.

Március 20-án közösség tagja elleni erőszak gyanúja miatt indult eljárás, de a rendőrség nem írta le a police.hu-n megjelent közleményben, hogy milyen kisebbséghez tartoztak a sértettek. Sz. Lászlót a rendőrök előállították a váci rendőrkapitányságot, de a sértettek ekkor már nem voltak a vasútállomáson, ezért Sz-t szabadon engedték.

A sértetteket csak később találták meg és hallgatták ki a rendőrök, és ezután emberölési kísérlet gyanúja miatt nyomoztak tovább. Ekkor viszont már nem találták Sz. Lászlót, ezért elrendelték a körözését. Sz-t végül 2017. március 25-én késő este fogták el Erdőkertesen. Kezdeményezték az előzetes letartóztatását is. (police.hu)

UPDATE 13.15

Az MTI már azt írja, hogy a támadó „Felgyújtalak titeket, ti mocskos cigányok!” felkiáltással rontott az áldozataira, ezért indult eljárás közösség tagjai elleni erőszak miatt. Így viszont az a fő kérdés, miért került ki az eljárásból később ez a súlyosbító tényező.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt