Szabad Pécs: Nem tudott elszámolni minden pénzzel, felmentették a mohácsi plébánost

vallás
2017 március 28., 07:02
comments 48

Udvardy György, a Pécsi Egyházmegye főpásztora a napokban azonnali hatállyal felmentette a mohácsi plébánost – írja a Facebookon a Szabad Pécs, ami szerint egy, az egyházmegye által elrendelt belső vizsgálaton kiderült, hogy a pap nem tud elszámolni minden egyes forinttal, amit a plébánia kezelt.

A Szabad Pécs azt írja, atya ma már nem szerepel a Pécsi Egyházmegye aktív papjainak listáján, és a mohácsi plébánia oldaláról is eltűnt. A Pécsi Egyházmegye nem cáfolta nekik az értesülést, de az ügyben folytatott előzetes vizsgálat végéig nem adnak további információt.

A tarcali Áldó Krisztus szobor pirkadatkor hat éve húsvétkor.
photo_camera A tarcali Áldó Krisztus szobor pirkadatkor tavaly húsvétkor (Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)

A Pécsi Egyházmegyében nemrég egy másik baranyai papot is felmentettek, miután feljelentette magát, miután gimnazista fiúval tartott fent titkos viszonyt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.