146 afrikai bevándorló halt meg a Földközi-tengeren

migráció
2017 március 29., 14:18
comments 58

146 bevándorló fulladt a tengerbe, miután Líbia partjait elhagyva hajójuk felborult a Földközi-tengeren - közölte szerdán az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) arra a gambiai férfira hivatkozva, akit a balesetet követően mentettek ki.

A férfit az Európai Unió (EU) Sophia nevű, az embercsempészet ellen indított tengeri műveletében részt vevő spanyol hadihajó mentette ki és szállította az olaszországi Lampedusa szigetére.

A hajó vasárnap vagy hétfőn indult el a nyugat-líbiai Szabrata városából, fedélzetén - többek között - öt gyermekkel és több várandós nővel.

Az utasok többsége Nigériából, Maliból és Gambiából származott. Az indulás után pár órával a hajóba elkezdett bezúdulni a víz - mondta el a férfi, aki hozzátette, hogy egy üzemanyagkannába kapaszkodva sikerült életben maradnia. A Nemzetközi Migrációs Szervezet információi szerint a férfit mintegy véletlenül vette észre a spanyol hadihajó.

A genfi székhelyű kormányközi szervezet becslései szerint a mostani esettel együtt legalább 590 bevándorló halt meg vagy tűnt el a líbiai partok mentén az év eleje óta. Az olasz hatóságok jelentése szerint idén több mint 23 000 migráns érkezését regisztrálták partjaiknál. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt