Sokba kerülhet Argentínának Messi anyádpicsázása

futball
2017 március 29., 07:13
comments 29

Messi még a múlt csütörtöki, Chile elleni meccsen gyalázta a partjelzőt. Ott akkor ezt büntetlenül megúszta, az ő 11-es góljával nyertek 1-0-ra az argentinok, a jegyzőkönyvbe sem került be az anyazás. 

A tévésfelvételek alapján azonban a sajtó megírta, hogy miket vágott Messi a szerinte rosszul ítélő partjelző fejéhez (kb. az anyád picsáját). Emerson Augusto de Carvalho azt nyilatkozta, a pályán nem értette, hogy mit mondott neki Messi, csak a sajtóban olvasta a szitkózódást. 

link Forrás

A FIFA a felvételek alapján négy meccsről tiltotta el Messit, aki így már most kedden sem lépett pályára Bolívia ellen. Az argentinok simán ki is kaptak nélküle, és a harmadik helyről visszacsúsztak a csak pótselejtezőt érő ötödik helyre. 

Ha marad a büntetés - az argentinok fellebbeztek - akkor a kétszeres világbajnok, legutóbb ezüstérmes csapat nem sok jóra számíthat. Messi nélkül ugyanis nagyon nem megy nekik. Amikor a játékos lemondta a válogatottságot, nyolc meccsből csupán kétszer tudtak nyerni. A visszatérő Messivel ötből négyet nyertek.

Argentína augusztus végén Uruguayba utazik, majd szeptemberben Venezuelával, októberben Peruval játszanak, még Messi nélkül. A hatodik helyezett Ecuador csak két ponttal van lemaradva Argentína mögött. A dél-amerikai csoportból négyen automatikusan kijutnak a vébére, az ötödik helyezett interkontinentális pótselejtezőt játszik az óceánaiai zóna második helyezettjével.   

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.