Alvászavarral kezelték a veronai busztragédia sofőrjét

baleset
2017 március 29., 04:00

A Bors számol be arról, hogy három héttel ezelőtt találkoztak a veronai baleset áldozatainak hozzátartozói a Szinyei Merse Gimnáziumban a busztársaság vezetőjének meghívására. Czakó Tibor azt szerette volna elérni, hogy a jelenlévők alkossanak perközösséget, és pereljék be az olasz autópálya-kezelőt, mert úgy gondolja, a korlát okozta a tragédiát.

Polizia Di Stato / Anadolu Agency
photo_camera Polizia Di Stato / Anadolu Agency

Ekkor mondta Czakó Tibor, hogy a baleset idején vezető sofőrt korábban 

alvászavarral kezelték, és neki tudomása is volt erről.

A busztársaság vezetője szerint a férfi szakorvosi és üzemorvosi engedélye is rendben volt. Czakó elmondta, hogy a sofőrnek volt egy készüléke, amit magával kellett vinnie. Ez a készülék segít az éjszakai szabályos légzésben, hogy kipihent legyen. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.