Keszthely fideszes polgármesterének szervezete lassabban bontja az alkoholt, ezért vezetett ittasan

Ruzsics Ferencet, Keszthely fideszes polgármesterét március 19-én állították meg közúti ellenőrzésre, és szondáztatták is. A politikus légalkoholszintje 0,35 mg/liter volt, ezért bevonták a jogosítványát. A helyi tévének azt mondta a polgármester, hogy ő csak előző este fogyasztott alkoholt, egy felest és négy doboz sört. Másnap reggel 10-kor azzal a tudattal szállt autóba, hogy nincs már alkohol a szervezetében.

Ruzsics ezután a világ legjobb mondatával védekezett:

„Sajnos akkor még nem voltam azzal tisztában, hogy egy évek óta rendszeresen szedett gyógyszer mellékhatásaként bekövetkezett egészségkárosodásom miatt a szervezetem az alkoholt sokkal lassabb ütemben tudja lebontani, mint azt egy egészséges teszi. Cselekedetem nem volt szándékos.”

Az Index úgy tudja, hogy Ruzsics igazoltatása a helyi fideszes belviszály eredménye, a városi Fidesz ugyanis le akarja építeni a politikust, akit 2014-ben harmadszorra váalsztottak polgármesterré. Az Indexnek egy névtelen forrás azt mondta, a 2019-es önkormányzati választásnak már nem Ruzsiccsal vágna neki a párt, ebből pattant ki az ellentét. (Index)