MTA-elnök: Fontos, hogy a CEU maradjon

POLITIKA
2017 március 29., 16:03

Lovász László, az MTA elnöke megjelentetett a Magyar Tudományos Akadémia honlapján egy néhány soros közleményt, amiben kiáll a CEU mellett. Azt mondta,

fontos, hogy a CEU maradjon.

„A CEU nagyon jelentős tudományos centrum, nemzetközi oktatási intézmény. Jó, hogy Budapesten működik. Nagyon fontos a kutatói és oktatói közösség, a szakmai műhelyek, a kutatócsoportok, a tudományos élet egyben tartása. Biztos vagyok benne, hogy a felek megtalálják a zökkenőmentes működést lehetővé tévő megoldást. Az MTA és én magam is szívesen közvetítünk ebben”

- írta az MTA.hu.

A Soros György által alapított CEU ellen a kormány kedden este indított hadjáratot, ekkor nyújtottak be egy törvénytervezetet, ami ellehetetleníteni az egyetemet Magyarországon.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.