MTA-elnök: Fontos, hogy a CEU maradjon

POLITIKA
2017 március 29., 16:03
comments 65

Lovász László, az MTA elnöke megjelentetett a Magyar Tudományos Akadémia honlapján egy néhány soros közleményt, amiben kiáll a CEU mellett. Azt mondta,

fontos, hogy a CEU maradjon.

„A CEU nagyon jelentős tudományos centrum, nemzetközi oktatási intézmény. Jó, hogy Budapesten működik. Nagyon fontos a kutatói és oktatói közösség, a szakmai műhelyek, a kutatócsoportok, a tudományos élet egyben tartása. Biztos vagyok benne, hogy a felek megtalálják a zökkenőmentes működést lehetővé tévő megoldást. Az MTA és én magam is szívesen közvetítünk ebben”

- írta az MTA.hu.

A Soros György által alapított CEU ellen a kormány kedden este indított hadjáratot, ekkor nyújtottak be egy törvénytervezetet, ami ellehetetleníteni az egyetemet Magyarországon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.