Újra misézhet a baranyai pap, aki feltette kérdést: "Kicsoda Habony Árpád?"

vallás
2017 március 29., 05:29
comments 72

Közleményben tudatta a Pécsi Egyházmegye, hogy lezárult "a Cseh Péter Mihály atya tevékenységével kapcsolatban 2016. július 15-én megkezdett előzetes vizsgálat," írja a Bama.hu. Az atya ellen azután indult vizsgálat, hogy Youtube-csatornájára feltöltött egy videót, amiben megkérdezi a miniszterelnöktől, hogy

kicsoda Habony Árpád?

link Forrás

Az egyházmegye szerint 

"a szerteágazó tevékenységre vonatkozó vizsgálat nem tárt fel olyan szempontot, amely az atya további szabályozott papi szolgálatát akadályozná, így az eljárás idejére vonatkozó nyilvános papi működéstől való eltiltás a mai nappal megszűnt."

Az atyát április 1-jével ki is nevezték Vásárosdombó plébánosának, de 

"további intézkedésig mindennemű médiaszereplése tiltott" 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.