Az EMMI államtitkára szerint minőségi kultúrára van szükség, ezért átadott egy mozdonyt

 A tanuláson, a kultúrán keresztül vezethet az út a boldogabb élet felé, a kulturális kormányzat célja pedig az, hogy ne csak a fővárosi és a megyei jogú városokban élők, hanem mindenki számára minőségi kultúrát szolgáltasson - hangsúlyozta az EMMI kultúráért felelős államtitkára csütörtökön a budapesti Nyugati pályaudvaron, a fennállásának 650. évfordulóját ünneplő Pécsi Tudományegyetem és a MÁV közös ünnepi rendezvényén.

Hoppál Péter, az Emberi Erõforrások Minisztériumának kultúráért felelõs államtitkára a 650. évfordulóját ünneplő Pécsi Tudományegyetem nevét viselő, az intézmény alapítóinak emléket állító mozdony előtt - Fotó: MTI/Illyés Tibor

Hoppál Péter Csépke András vezérigazgatóval és Bódis József* rektorral részt vett az egyetem nevét viselő, az intézmény alapítóinak emléket állító mozdony elindítási ceremóniáján.

Az államtitkár felidézte, hogy 1367-ben Magyarország első egyetemeként jött létre a Pécsi Tudományegyetem jogelődje. Az Országgyűlés ennek tiszteletére arról döntött, hogy szeptember 1-je legyen a magyar felsőoktatás napja, a kormány pedig úgy határozott, hogy 650 millió forintot biztosít a jubileumi programsorozat támogatására. (MTI)

*Helyesbítés: Cikkünk eredeti verziójában Bódis rektort Ferencre kereszteltük. Tőle és olvasóinktól is elnézést kérünk.