CEU-ra jár egy helyettes államtitkár és a külügy fizeti a tandíját

PÉNZ
2017 március 30., 08:52

Berzétei Ákos jogi és koordinációs ügyekért felelős helyettes államtitkár még tavaly kezdett tanulni a CEU Business Schoolban, mit sem törődve azzal, hogy Soros-ellenes szelek fújnak a belvárosban, a Külügyminisztérium a 24.hu kérdésére pedig elismerte, hogy konkrétan Szijjártó Péter tárcája fizeti a tanulmányok költségeit.

Fordíthatjuk ezt úgy is, hogy a magyar kormány adófizetői pénzekkel támogatja az egyetemet, amit másik kezével épp bezáratni készül, mert átláthatatlanul, külföldi érdekeket szolgálva működik. A Külügyminisztérium mindenesetre nem akart véleményt formálni az egyetemről.

Berzétei üzleti mesterképzést folytat a CEU-n, ez egy kétéves képzés, ami a 24.hu szerint nagyjából 4-4,5 millió forintba kerül.

A külügy ilyen esetekben tanulmányi szerződést köt az érintettel, ami arra vonatkozik, hogy fizetik a tandíját, cserébe meghatározott ideig nem hagyja el a minisztériumot.

Berzéteinek egyébként van már egy jogi diplomája a Pázmány Péter Katolikus Egyetemről, az ELTE Jogi Továbbképző Intézetét és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem vezetői továbbképzését is elvégezte, Skóciában BA-t teljesített európai üzleti jogból.

Nem ő az egyetlen kormánytag, aki kötődik a CEU-hoz: például Kovács Zoltán kormányszóvivő is ott szerezte a diplomáját, bár ő mivel már végzett, nyugodtan lenyilatkozta, hogy most már akár be is zárhat. (24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.