CEU-ra jár egy helyettes államtitkár és a külügy fizeti a tandíját

2017 március 30., csütörtök 8:52
107

Berzétei Ákos jogi és koordinációs ügyekért felelős helyettes államtitkár még tavaly kezdett tanulni a CEU Business Schoolban, mit sem törődve azzal, hogy Soros-ellenes szelek fújnak a belvárosban, a Külügyminisztérium a 24.hu kérdésére pedig elismerte, hogy konkrétan Szijjártó Péter tárcája fizeti a tanulmányok költségeit. 

Fordíthatjuk ezt úgy is, hogy a magyar kormány adófizetői pénzekkel támogatja az egyetemet, amit másik kezével épp bezáratni készül, mert átláthatatlanul, külföldi érdekeket szolgálva működik. A Külügyminisztérium mindenesetre nem akart véleményt formálni az egyetemről.  

Berzétei üzleti mesterképzést folytat a CEU-n, ez egy kétéves képzés, ami a 24.hu szerint nagyjából 4-4,5 millió forintba kerül.

A külügy ilyen esetekben tanulmányi szerződést köt az érintettel, ami arra vonatkozik, hogy fizetik a tandíját, cserébe meghatározott ideig nem hagyja el a minisztériumot. 

Berzéteinek egyébként van már egy jogi diplomája a Pázmány Péter Katolikus Egyetemről, az ELTE Jogi Továbbképző Intézetét és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem vezetői továbbképzését is elvégezte, Skóciában BA-t teljesített európai üzleti jogból. 

Nem ő az egyetlen kormánytag, aki kötődik a CEU-hoz: például Kovács Zoltán kormányszóvivő is ott szerezte a diplomáját, bár ő mivel már végzett, nyugodtan lenyilatkozta, hogy most már akár be is zárhat. (24

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt