Csúszik a Magyar Zene Házának építése a Ligetben

Budapest
2017 március 30., 02:30
comments 46

 Az eredetileg tervezetthez képest jóval később, csak az év második felében kezdődhet a Magyar Zene Háza megépítése. Erről Sághi Attila, a Városliget Zrt. műszaki igazgatója beszélt a Magyar Időknek. A kormányzati napilap szerint tárgyalásos eljárásban folytatják a kivitelező kiválasztását, amit azzal magyaráznak, hogy az eddig befutott ajánlatok meghaladták a tervezett összeget. 

A Magyar Zene házát a Kertem nevű szórakozóhely és a volt Hungexpó épületeinek helyére tervezték, ahonnan tavaly rendőröknek kellett eltávolítaniuk a projekt ellen tiltakozó ligetvédőket. 

link Forrás

Egyébként a kormány kedvenc biztonsági cége, Valton Sec Kft. nemrég kapott megbízást terület őrzésére

A Városliget Zrt. szerint az új Nemzeti Galéria építési engedélyének megszerzése a Petőfi Csarnok bontásának befejezéséig, júniusra várható. A Néprajzi Múzeum építési munkái akár korábban, idén ősszel elkezdődhetnek. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.