Csúszik a Magyar Zene Házának építése a Ligetben

Budapest
2017 március 30., 02:30
comments 46

 Az eredetileg tervezetthez képest jóval később, csak az év második felében kezdődhet a Magyar Zene Háza megépítése. Erről Sághi Attila, a Városliget Zrt. műszaki igazgatója beszélt a Magyar Időknek. A kormányzati napilap szerint tárgyalásos eljárásban folytatják a kivitelező kiválasztását, amit azzal magyaráznak, hogy az eddig befutott ajánlatok meghaladták a tervezett összeget. 

A Magyar Zene házát a Kertem nevű szórakozóhely és a volt Hungexpó épületeinek helyére tervezték, ahonnan tavaly rendőröknek kellett eltávolítaniuk a projekt ellen tiltakozó ligetvédőket. 

Egyébként a kormány kedvenc biztonsági cége, Valton Sec Kft. nemrég kapott megbízást terület őrzésére

A Városliget Zrt. szerint az új Nemzeti Galéria építési engedélyének megszerzése a Petőfi Csarnok bontásának befejezéséig, júniusra várható. A Néprajzi Múzeum építési munkái akár korábban, idén ősszel elkezdődhetnek. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt