Kínos csöndben hallgatták az Európai Néppárt politikusai, ahogy Orbán Viktor hangyákhoz hasonlítja a menekülteket

POLITIKA
2017 március 30., 18:12
comments 298

Mindössze néhány percig tartott Orbán Viktor magyar miniszterelnök mai felszólalása az Európai Néppárt (EPP) politikusainak máltai találkozóján, de annál nagyobb hatást váltott ki a jelenlévőkből. A Financial Times helyszíni beszámolója szerint Angela Merkel német kancellár jegyzeteléssel foglalta el magát Orbán beszéde alatt, más küldöttek láthatóan feszengtek, míg a legtöbben kínos csöndbe burkolóztak. 

Orbán legfontosabb kijelentései:

  • A bevándorlásról kiderült, hogy az a terrorizmus trójai falova; még a mi nemzedékünk idején létrejöhet a domináns muszlim jelenlét Nyugat-Európában.
  • A bevándorlással olyan jövevények érkeztek, akik párhuzamos társadalmakban élnek, és jelentős antiszemita potenciállal bírnak.
  • Ha belerúgsz egy hangyabolyba, ne csodálkozz, ha elárasztanak a hangyák. 

Orbán beszédére közvetlenül egyetlen néppárti politikus sem reagált, de Merkel később elmondta: a menekültek nagy számban történő befogadása a nagy bevándorlási hullám idején, 2015-ben helyes döntés volt; az EU korábban félrenézett, így alakulhatott ki a humanitárius katasztrófa. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt