7,5 év börtönre ítélték a gyerekeket molesztáló rendőrt

Tíz év fegyházról 7,5 év börtönre enyhítette másodfokú, jogerős ítéletében a tavaly november óta előzetes letartóztatásban lévő volt rendőralezredes, K. József ítélet a Fővárosi Ítélőtábla.

K. ellen hivatali visszaélés és más bűncselekmények miatt indult eljárás. Az utóbbi kiskorúak veszélyeztetését, szexuális kényszerítést és szexuális erőszakot takar.

A vád szerint K. rendőrként országszerte drogprevenciós előadásokat és kortársoktató (kortárs segítő) képzéseket is tartott. Ezek során volt alkalma megismerkedni sok kiskorúval, főként lányokkal. Velük beszélgetve sokszor utalt szexre, a táborok, képzések alatt pedig többször a lányokkal aludt.

K. azt tagadta, hogy molesztálta is a lányokat. Azt viszont nem, hogy a viccei "nem nélkülözték a szexuális elemeket". Azt, hogy miért aludt összetolt ágyakon a gondozására bízott lányokkal, azzal indokolta, hogy

szerették a tanítványai.

"Öleléseken kívül más testi kapcsolat nem történt" - jelentette ki Kocsis Tamás, az elítélt védője. K. maga is azt állította, hogy neki "tiszta a lelkiismerete". "Huszonegy éven át tanítottam, szinte az egész országban ismernek. Nem értem, ha bármelyik gyereknek problémája volt, miért csak ennyi idővel később jelezte" - mondta védekezésében K., aki szerint "valaki le akarta járatni".

K.-t mellékbüntetésként 8 évre eltiltották a közügyektől is. Szabadságvesztésébe az előzetes letartóztatásban töltött időt is beszámítják, így legfeljebb valamivel több mint hat évig lesz még börtönben. (Via Blikk)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.