A Budapesti Corvinus Egyetem kiállt valami mellett

2017 március 31., péntek 10:38
114

A Budapesti Corvinus Egyetem sem maradhatott ki a CEU-ügy kapcsán elindult közleménycunamiból, bár az sokadjára olvasva se teljesen világos, hogy a kormányzati korrupcióra külön ideológiát gyártó és azt elfogadhatónak, sőt a rendszer lényegének tartó rektor, Lánczi András vezette intézmény pontosan mi mellett, vagy mi ellen foglalt állást.

"Minden Magyarországon működő egyetem érdeke az, hogy a hazai felsőoktatás az intézmények sokféleségét tiszteletben tartó és minden érintett számára egységes feltételeket teremtő jogi környezetben működjön. Ez teremti meg annak alapját, hogy a hazai és a nemzetközi felsőoktatási térben minden intézmény versenyképes lehessen" - írják, amiből akár az is következhetne, hogy éppenséggel nem a CEU, hanem a kormány törvénymódosítási javaslata mellé álltak. Ugyanakkor a két bekezdéses közlemény második bekezdésében már arról írnak, hogy a Corvinus és a CEU között az elmúlt időszakban erősödött az oktatási és kutatási kapcsolat, és hogy Lánczi András

március 27-én írt alá együttműködési megállapodát a CEU-val, pont egy nappal azután, hogy a kormány egészpályás, a zsebsajtóban erősen megtámogatott támadást indított a CEU ellen.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt