A Kúria szerint a magyar bírák olyan könnyen befolyásolhatók, hogy egy tüntetés már össze is zavarhatná őket

politika
2017 március 31., 05:09
comments 31

A legfelsőbb magyar bírói fórum, a Kúria Közigazgatási-Munkaügyi Kollégiuma a minap úgy döntött, hogy a bíróság épülete

nem közterület.

Ez már önmagában is kérdéseket felvető értelmezés, ha már azt elfogadjuk, hogy maga a bírósági eljárás néhány egyedi körülménytől eltekintve alapvetően nyilvános. Még érdekesebb pontja az ítéletnek, hogy aszerint még a bíróságok közvetlen környékén is meg lehet tiltani a tüntetéseket, ha azokon egy konkrét tárgyalt ügyben nyilvánítanának véleményt a tüntetők.

Egy ilyen demonstráció a Kúria szerint ugyanis befolyásolhatná a bírói tanács döntését. Tehát a legfelsőbb bíróság bírái szerint a magyar bírák ilyen könnyen befolyásolhatók. A közigazgatási kollégiumot vezető Kalas Tibor pont ezzel indokolta a döntést, szerinte "ilyen körülmények között kérdésessé válhatna a bíróság függetlensége".

Mindehhez azért még hozzátette, hogy "természetesen a bíróság munkájáról bárki véleményt mondhat". Köszönjük! (Via Magyar Idők)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.