Az Oktatási Hivatal elismerte, hogy a CEU megfelel a mostani törvényeknek

politika
2017 március 31., 15:29
comments 188

Update: A CEU pontosította a délutáni közleményét arról, hogy az Oktatási Hivatal szerint mindenben megfelelnek a törvényeknek, mert a levél csak 17 képzésének korábbi engedélyezési ügyére vonatkozott.

A CEU megkapta az Oktatási Hivatal állásfoglalását, miszerint a Central European University (New York) a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény szerint megfelel a magyarországi működés feltételeinek.

A hivatal megerősítette, hogy rendben van az intézmény akkreditációja, mert azt a New York államban területileg illetékes regionális akkreditációs bizottság, a The Middle States Commission on Higher Education is elismerte. Ez azt jelenti, hogy a CEU az Egyesült Államok belső joga szerint elismert felsőoktatási intézmény. 

Kitértek arra is, hogy a Magyar Ekvivalencia és Információs Központhoz továbbított képzések és a kiállított oklevelek államilag elismert felsőoktatási fokazatot adó oklevélnek felelnek meg. 

Megállapítható, hogy a Central European University az Amerikai Egyesült Államok belső joga alapján elismert és fokozatadási joggal felruházott felsőoktatási intézmény, így megfelel a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 76.§ (1) bekezdésében foglaltatnak” – áll az Oktatási Hivatal Magyar Ekvivalencia és Információs Központja által a Felsőoktatási Nyilvántartási Főosztály részére küldött állásfoglalásban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.