Gyurcsány Ferenc óta kormány nem költött még annyit, mint most, 2016 utolsó negyedévében

politika
2017 március 31., 07:11
comments 90

Őrült tempóban szórta tavaly év végén a pénzt a kormány. Annyira, hogy a statisztikák szerint 2006 vészterhes utolsó negyedéve óta nem költött kormány ennyit. Sőt, ennyit még akkor se sikerült, valójában utoljára 2006 első negyedévében, a választási kampány őrületében szórták csak ennél jobban a pénzt - mondjuk akkor a GDP-arányos hiány a 15 százalékot is meghaladta.

Hogy mást ne mondjak, a nominálisan 852,4 milliárd forintos deficit 9,6 százalékos GDP-arányos hiányt eredményezett abban a negyedévben.

793,6 milliárd forinttal, GDP-arányosan 8,9 százalékponttal többet, mint az előző év azonos időszakában.

A nagy téli pénzégetésnek egész éves takarékossággal ágyazott meg a kormány, az első és a harmadik negyedévben pozitív volt a mérleg, így éves szinten GDP-arányosan 1,7 százalék lett a hiány. (Via Portfolio)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.