Ha nem vagy német, 2019-től fizetned kell majd a németországi autópályákon

külföld
2017 március 31., 11:10
comments 81
Az Autobahn éjjel, hosszú expozícióval. Fotó: karlkaracho / Flickr CC BY-NC 2.0
photo_camera Az Autobahn éjjel, hosszú expozícióval. Fotó: karlkaracho / Flickr CC BY-NC 2.0

A Bundestag után a német törvényhozás tartományi kormányokat képviselő kamarája, a Bundesrat is jóváhagyta a külföldieket terhelő autópályadíjak bevezetését.

A hivatalosan infrastrukturális hozzájárulásnak nevezett autópályadíj bevezetéséről szóló törvényt a Bundesratnak nem kellett megszavaznia, de a bevezetését késleltethette volna, ha kezdeményezi a törvényhozás két háza közötti egyeztető bizottság felállítását.

Voltak tartományok, amelyek szerették volna ezt, de a tartományok többsége elutasította a kezdeményezésüket, így megkezdődhet a díjfizetési rendszer kialakítása. A tervek szerint a külföldi autósoknak 2019-től kéne fizetniük a német autópályák használatáért, a tíznapos matrica a motor károsanyag-kibocsátásának fügvényében 2,5-25 euróba (775-7750 forintba) kerülhet. A pályamatricákat interneten is meg lehet majd venni. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.