Idén 345 milliót költ a kormány Kerényi könyveinek kiadására

A pénteki Magyar Közlönyben jelent meg egy kormányhatározat, amivel Rogán Antal propagandaminiszteri keretéből 162,3 millió forintot különítenek el a Kerényi Imre által megálmodott Nemzeti Könyvtár sorozat tavaszi köteteire. Az őszi kötetekre pedig Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek kell összedobnia 182,5 milliót. 

Így Kerényi könyveire idén összesen 344,9 milliót költ a kormány.

Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott sajtótájékoztatón mutatja be a Nemzeti Könyvtár legújabb köteteit a Parlamentben (2014) - (MTI/Kovács Attila)

Az Alaptörvény díszalbumára és zsebfüzetek kiadására pedig 15,9 milliót költenek el Rogánék keretéből. Mivel Orbán Viktor úgy érzete, hogy ennyi nem elég az Alaptörvény díszalbumára, ezért határozatban felszólította a nemzetgazdasági minisztert, hogy tegyen félre 212,6 millió forintot a projekt folytatásához, így erre összesen 228,6 millió forintot áldoz az állam.

Kap 88,9 millió forintot a Zenélő Budapest projekt, aminek keretében különböző szabadtéri helyszíneken tartanak minikoncerteket.A Muzsikáló Budapest projektre, ami magyarországi cigányzenét támogatná, 173,5 milliót kapott. A 2017-es pedagógusnap programjaira 32,8 milliót tesznek félre.

Azért, hogy biztosan megvalósuljanak a programok, a Nemzeti Könyvtár, az Alaptörvény díszalbum és zsebfüzetek, a Zenélő Budapest és a Muzsikáló Budapest projektek 2017. évi lebonyolításának tartalékaként átcsoportosítanak 50 millió forintot.