A konzulense szerint nem baj, hogy Matolcsynak nincs Phd-je, mert ő "önmaga több, mint egy Phd"

oktatás
2017 április 01., 17:03
comments 176
Pénteken a 24.hu szállította a hírt, miszerint
ahova még 2014-ben jelentkezett. Pedig előzetesen jóknak látszottak az esélyek, mivel a kutatási téma maga volt az unorthodox gazdaságpolitika, míg konzulense az a Lentner Csaba lett, aki mellette kuratóriumi tag a jegybank alapítványánál is.

A cikk szerint az volt a probléma, hogy Matolcsynak nem lett meg időben a Phd-hez elengedhetetlen második nyelvvizsga. A jegybank később kiadott közleményt az ügyben, és azt írták, Matolcsy "jegybankelnöki elfoglaltságai miatt későbbi időpontban folytatja doktori tanulmányait".

Az ATV péntek esti műsorában Lentner Csaba volt a vendég, aki láthatóan nagyon nem akart beszélni az ügyről, folyamatosan arról győzködte a riportert, ideje továbbugrani a GDP alakulásának témájára. 

"Magánember, egyetemi tanárként, közgazdász-professzorként annyit azért fontosnak gondolt elmondani, hogy a tudományos és szakmai tevékenysége Matolcsy Györgynek, több mint egy Phd-fokozat, Matolcsy több mint egy Phd tudományos fokozat"

- mondta Lentner, aki szerint mindenesetre a jegybankelnök szakmai és publikációs tevékenysége megüti a Phd-val szemben támasztott elvárásokat, Matolcsy továbbra is magas szintű tudományos és szakmai munkát végez, mert 

az MNB vezetése a konzulens szerint önmagában tudományos munka. 

A témavezető szerint egyébként is karaktergyilkosság zajlik, és "egyesek Bokros Lajos Panamában szerzett diplomájával akarják egy szintre hozni Matolcsy tanulmányait". (ATV)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.