Az idei április 1-jét simán nyerte az orosz külügyminisztérium

vicc
2017 április 01., 21:04
comments 32
Vlagyimir Putyin orosz elnök és Szergej Lavrov külügyminiszter. AFP PHOTO / Host Photo Agency /
photo_camera Vlagyimir Putyin orosz elnök és Szergej Lavrov külügyminiszter. AFP PHOTO / Host Photo Agency /

Szombaton az orosz külügyminisztérium Facebook-oldalán megosztotta az orosz nagykövetségek telefonközpontjainak szánt automatikus hangüzeneteket, amik fogadják a betelefonálók hívásait - úgy tettek legalábbis, mintha hivatalos, az összes követség számára előírtan használandó panelekről lenne szó. Így hangzott az oroszul és angolul hallható felvétel: 

"Ha azt szeretné, hogy egy orosz diplomata tárcsázza az Ön politikai ellenfelét, nyomja meg az 1-es gombot". 

"Ha az orosz hackerek szolgáltatásait szeretné igénybe venni, nyomja meg a 2-es gombot."

"Ha választási beavatkozást kezdeményezne, nyomja meg a 3-as gombot."

Egy neve elhallgatását kérő külügyi hivatalnok megerősítette az Associated Pressnek, hogy a felvétel természetesen csak április 1-i tréfa volt, de elég jól jött ki két nappal az után, hogy Vlagyimir Putyin csütörtökön ismételten tagadta, hogy Oroszország beavatkozott volna az amerikai választásokba. (AP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.