„Ti dolgoztok. Ők lopnak” – óriási plakátkampányba kezdett a Jobbik

POLITIKA
2017 április 01., 20:28
comments 469

Jakab Péter, a Jobbik szóvivője sajtótájékoztatón mutatta be a Jobbik legújabb plakátkampányát, ami arra emlékezteti a szavazópolgárokat, hogy miközben ők épp munkába tartanak, az ország vezetői a zsebeiket tömködik, ezért nem jut pénz az egészségügy és az oktatás javítására. A plakátokon az Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc, illetve Habony Árpád és Rogán Antal tolvajpárosok láthatók, erős Photoshop-sminkben, rajzszerűen ábrázolva. 

photo_camera Már a körúton is megjelentek a lopós poszterek. Fotó: Olvasónk, Viktor.

Az MTI tudósítása szerint Jakab arról is beszélt, hogy a korrupció Magyarországon évi 400 milliárd forint kárt okoz, és a Jobbik, amint hatalomra kerül, „Lex Ludas Matyi” néven antikorrupciós törvénycsomagot fogad majd el, és földesúradót fog bevezetni, „mert a lopott pénz visszajár annak, aki megdolgozott érte”. 

Habony Árpád és Rogán Antal a Jobbik plakátján.
photo_camera Fotó: Jobbik Facebook

Hetekkel ezelőtt lehetett hallani arról, hogy a Jobbik megállapodott Simicska Lajos hirdetőcégével, a Publimont Hirdetésszervezővel és/vagy a Mahir Cityposter Kft.-vel a plakáthelyek és hirdetőoszlopok lefoglalásáról egy nagyszabású kampányhoz. Hiába kérdeztük szombaton többször is a Jobbik sajtóosztályát és politikusait, hogy küldjék el a szerződést, vagy adjanak információt a szerződésekről, nem kaptunk választ. Mindenesetre sok mindent elárul a magyar közélet elmúlt éveiről az a kép, amin a korábbi csúcsoligarcha ad felületet az új oligarchák tolvajozásához. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.