Vasárnap este tüntetnek a CEU mellett

Az összes magyar egyetem, az összes magyar akadémikus, az összes magyarországi oktatási intézmény, az összes diák és az összes tanár ügye is a kormány CEU elleni törvénymódosításával szembeni kiállás – írja az Oktatási Szabadságot nevű független kezdeményezés a Facebookon.

A csoport vasárnap délután ötre tüntetést hirdetett „Most a CEU, de ki a következő? - Tüntetés a szabad oktatásért” címmel, a gyülekezés a Corvinus előtt lesz, onnan vonalnak át az ELTE és a CEU érintésével a Parlament elé.

Az alulról szerveződő kezdeményezés szerint a törvénymódosítás támadás a magyarországi tanszabadság ellen és az egyetemi autonómia ellen egyaránt; a CEU elleni fellépést újabb, hasonló lépések követhetik. Elnyomó rezsimekben, így Oroszországban és Törökországban zárnak be hasonló módon egyetemet, hívják fel a figyelmet.

„Menjünk utcára együtt vasárnap, hogy megmutassuk a kormánynak, hogy mi valódi, demokratikus vitát és párbeszédet akarunk az független oktatási intézményekről!” – írják a Facebookon.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.