A cambridge-i diákszövetségek is a CEU mellé álltak

külföld
2017 április 02., 11:09
comments 202
A cambridge-i egyetem 15 nemzeti diákszövetsége tiltakozik a CEU ellehetetlenítése ellen. Fotó: CUHS Facebook
photo_camera A cambridge-i egyetem 15 nemzeti diákszövetsége tiltakozik a CEU ellehetetlenítése ellen. Fotó: CUHS Facebook

Közös közleményben állt ki az egyetemi szabadság és a CEU mellett a cambridge-i egyetem 15 nemzeti diákszövetsége. A magyar diákszövetséghez a belga, holland, észt, európai, francia, német, görög, olasz, litvány, luxemburgi, lengyel, skandináv, skót és walesi diákegylet is társult.

Közleményük szerint az aktuális magyarországi fejlemények tükrében fontosnak érezték kiállni az egyetemi szabadság mellett úgy Európában, mint bárhol a világon. Erélyesen elítélik a CEU működését ellehetetlenítő törvényjavaslatot és méltatják a CEU által elért eredményeket.

A levél zárásaként szolidaritást vállalnak a CEU hallgatóival, oktatóival és stábjával, egyben sürgetik a magyar parlamentet, hogy vesse el a törvényjavaslatot.

A cambridge-i magyar diákszövetség a közlemény megjelentetése után saját Facebook-oldalán külön is köszönetet mondott a társszövetségeknek azért, hogy csatlakoztak tiltakozásukhoz.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.