A Princeton Egyetem is kiáll a CEU mellett

Már hétfőn a Parlament elé kerülne a Közép-Európai Egyetem (CEU) működését ellehetetlenítő törvénytervezet. Több tízezren vannak már, akik nyíltan kiállnak az egyetem mellett, vasárnap délutánra rengeteg embert várnak a CEU melletti tüntetésre a Corvinus elé. Hozzájuk csatlakozik nyílt levelében Christopher L. Eisgruber, a Princeton Egyetem vezetője is, aki a CEU rektorának, Michael Ignatieffnek címzi sorait. 

„Bár a törvénytervezetet nagy általánosságban fogalmazták meg, gyakorlatilag egyetlen egyetemet érint. Senkit se tévesszen meg: a törvénytervezet tudatos támadás az akadémiai szabadság ellen.[...]

Bármilyen törvénytervezet, ami ellehetlenítené a CEU működését Budapesten, drasztikus változást eredményezne a magyarországi tudományos életben és rossz hatással lenne Magyarország kapcsolatára szomszédaival, az EU-s országokkal és az Egyesült Államokkal.

Én és a kollégáim itt a Princetonon reméljük, hogy a Közép-Európai Egyetem az ostromló támadás ellenére folytathatja értékes tevékenységét”

– áll az egyetem honlapján megjelenő levélben

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.