Állítólag megölték az ISIS második emberét

külföld
2017 április 02., 03:49
comments 27

Az iraki hadsereg állítása szerint légicsapásban sikerült végezniük az ISIS második számú emberével, Abu Bakr al-Bagdadi helyettesével, Ajad al-Dzsumajlival. Jahja Raszul, az iraki egyesített főparancsnokság dandártábornoka szerint al-Dzsumajlit a szír határ közelében, Al-Kaim városánál bombázták le. A tábornok katonai hírszerzési értesülésekre hivatkozott.

Állítása szerint a támadásban az ISIS bürokráciáját vezető Szalem Mudafar al-Adzsmi is életét vesztette.

Hogy mindez pontosan mikor történt, arról nem adott tájékoztatást. Jelentését az amerikai katonai források egyelőre nem tudták független forrásból megerősíteni. (Via NBC News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.