Április elsejei csoda: egyedülálló szülőket segítő központ jött létre állami támogatással

Magyarországon körülbelül 300 ezer családból hiányzik az egyik szülő, ezek a családok összesen több mint félmillió gyereket nevelnek. Az Egyedülálló Szülők Klubja 2005-ben azért jött létre, hogy ezeknek a családoknak segítsenek.

Az ő projektjük az Egyszülős Központ, amiben az ilyen családok kaphatnának minden témában segítséget az életükhöz. Hírcsárdás viccelődésnek tűnik, mégis valóságos: az egyedülálló szülőket a család fogalmából általában kizáró állam 500 millió forintos támogatással járult hozzá a programhoz, így a projekt első fázisa, az online felület áprilistól el is indulhatott.

Az egyszulo.hu-n ingyenes jogi, pszichológiai tanácsadást, sőt még mediációs segítséget is lehet igényelni. A fizikai valóságban is létező központ valamikor az év második felében nyílik meg.

„Évek óta azon dolgozunk, hogy Magyarország családbarát ország legyen. Sokszínű a magyar társadalom, sokféle család létezik, és a kormányzat abban kíván segíteni, hogy létesüljön egy olyan központ, ahol a hasonló sorsú emberek megbeszélhetik gondjaikat”

 - mondja a programról Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és népesedéspolitikájáért felelős helyettes államtitkára. (MTI) 

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.