Hoppá, új stadiont avattak Magyarországon!

futball
2017 április 02., 16:18
comments 53

Végre, egy Baranya megyei település, Kozármisleny is megkapta, ami jár egy becsületes magyar településnek: egy stadiont.

Az 5900 fős Kozármislenyen ma volt a stadionavató. Egyelőre két képet raktak ki a Facebookjukra:

photo_camera Fotó: Kozármisleny FC/Facebook

És ezt is, innen pont nem látszik, mire is költötték el azt a 440 milliót, amiben került a stadion.

photo_camera Fotó: Kozármisleny FC/Facebook

Mármint klassz a fedett lelátó árnyéka, és szépen rendben tartott a gyep, de a pont az a rész nem látszik, ahová a település egyharmada befér, ha meccsre akar menni. A kétezres stadionban 600 ülőhely is van. 

Csak ilyen pici kép van a honlapon.

A csapat úgy kapott stadiont, hogy éppen harmadosztályú volt, de Fónagy János államtitkár elmagyarázta, miért jut akár NB III-as csapatnak is szép, új létesítmény.

Fónagy ezeket az érveket küldte csatába egy éve: 

  • „Kozármisleny sportszerető város.”
  • „A településen a szabadidő eltöltésére műfüves labdarúgópálya, sportcsarnok, horgásztó, fitneszcentrum és lovaglási lehetőség jelenleg is rendelkezésre áll.”
  • „A városban élők sportszeretete az, ami a kormányzati szándékokat és a helyi törekvéseket összekapcsolta, és feltette a várost a hazai futball térképére.”

Fónagy azt is megírta, hogy „a Kozármisleny Futball Klub felnőtt sportolói a város lélekszámához mérten folyamatosan kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtanak”:

7 éven át játszottak az NB II-ben, ezalatt kétszer másodikok lettek, és az NB III-ban az első évben szintén másodikak lettek.

„A kormány ezekre az eredményekre tekintettel nyújtott támogatást a városnak.”

És milyen igazuk volt, hiszen a Misleny feljutott az NB II-be, igaz, hogy ott a kiesés ellen küzd most, nyilván ne függetlenül attól, hogy még a bírók is összeesküdtek a csapat, és annak edzője, Szanyú Károly ellen. 

A tavalyi Fónagy szerint a stadion fejlesztéséből közvetve az egész érintett térség is profitál.

Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az avatón most arról beszélt, hogy az utóbbi időben több mint 300 sportlétesítmény épült fel vagy újult meg országszerte, és ennek köszönhetően egyre több felnőtt és gyermek sportolhat európai körülmények között. 

A stadionavatón nem volt telt ház, 900-an voltak, a Misleny pedig kikapott a Dorogtól.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.