Navracsics Tibor lábujjhegyen, suttogva, de kiállt a CEU mellett

külföld
2017 április 02., 12:21
comments 116

Még kedden, a CEU elleni törvénytervezet benyújtása előtt adott interjút az Eurológusnak Navracsics Tibor, az EU oktatásért felelős biztosa. Akkor még nem tudták kérdezni a témában, így Navracsics végül csak vasárnap délelőtt, írásban reagált az erre vonatkozó, utólagos kérdésre.

"A Közép-európai Egyetem egyike a legfontosabb felsőoktatási intézményeknek nemcsak Magyarországon, de az egész európai felsőoktatási térségben. Ezért tartom fontosnak, hogy az esetleges szabálytalanságok korrekciója után zavartalanul folytathassa működését Budapesten" - írta.

Vagyis válaszában azért hagyott egy csipetnyi teret a magyar kormánynak is, aminek egykoron miniszterelnök-helyettese is volt, megengedve, hogy esetleg lehettek szabálytalanságok a CEU működésében. De végső soron állást foglalt amellett, hogy a CEU Budapesten maradjon, és zavartalanul működhessen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.