Ott tartunk, hogy már a Breitbarton szélsőjobboldalizzák Orbánt

politika
2017 április 02., 08:28

Szélsőjobboldalinak nevezte a CEU elleni törvényjavaslatról beszámoló cikkében Orbán Viktort az Egyesült Államokban éppen alt-rightnak becézett szélsőjobboldal kedvenc portálja, a Breitbart. Ez az a lap, aminek Donald Trump személyes főtanácsadója, Steve Bannon volt a főnöke, és aminek a gyakran direkt torzító, mondjuk ki, álhíreire a valósággal szintén hadilábon álló Donald Trump oly gyakran hivatkozik.

A Breitbart magához képest visszafogottan számol be az alaphírről, a magyar kormányzati propaganda mellett teret ad a CEU cáfolatának is. De most nem is ez az érdekes, hanem az, ahogy Orbánt bemutatják saját olvasóközönségüknek:

"A szélsőjobboldali miniszterelnök az EU bevándorlási politikájának legfőbb ellenzőjeként az európai keresztény identitást fenyegető veszélyként jellemezte a bevándorlást" - írják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.