Szerbiában elnököt választanak

külföld
2017 április 02., 03:57
comments 16
Aleksandar Vučić miniszterelnök, az elnökválasztás esélyese március 24-i kampányrendezvényén Belgrádban. AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
photo_camera Aleksandar Vučić miniszterelnök, az elnökválasztás esélyese március 24-i kampányrendezvényén Belgrádban. AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC

Lassan egy órája tart már a szavazás Szerbiában, ahol vasárnap elnököt választanak. A közvélemény-kutatások alapján a kormányfő, Aleksandar Vučić a toronymagas esélyes, akár már az első fordulóban megszerezheti a szavazatok több mint felét, ezzel a győzelmet is.

Amennyiben ez nem sikerülne, két héten belül második fordulót kell tartani a két legtöbb szavazatot szerző jelölt részvételével.

A felmérések alapján a többi jelöltnek kevés esélye van a győzelemre, és még az se világos, hogy melyikük juthatna be a második fordulóba. Erre Saša Janković volt ombudsmannak, Vuk Jeremić volt külügyminiszternek és a viccpárti jelölt, Ljubiša Preletačević Belinek is esélye van. Ők mindhárman nagyon le vannak maradva Vučić mögött, de egymással szoros versenyben vannak. Az első, nem hivatalos eredmények már este tízkor kiderülhetnek. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.