Az osztrák rektori konferencia vezetője szívesen látná Ausztriában a CEU-t

Vilnius polgármestere már korábban bejelentkezett a Fidesz által ellenségként kezelt egyetemért, ami az egész közép-európai régió egyik legjobb felsőoktatási intézménye, és most Ausztriából is jelezték érdeklődésüket oktatási vezetők.

A Der Standard ír arról, hogy az osztrák rektori konferencia elnöke és egyben a klagenfurti egyetem rektora, Oliver Vitouch elmondása szerint örömmel látnák az intézményt Ausztriában. Akár Bécsben, Grazban vagy Klagenfurtban is. 

Az egyetem megtarthaná a nevét és maradhatna magánegyetem is, jelezte Vitouch. A Wiener Neos vezetője, Beate Meinl-Reisinger is arról beszélt, hogy bárcsak minden osztrák egyetem annyira jól beágyazott lenne, mint a CEU. Szerinte Bécs számára nagyszerű lehetőség lenne az egyetem elcsábítása, és a polgármesternek, Michael Häuplnek is hívnia kéne az egyetemet. Azzal számol, hogy a CEU megszerzése óriásit lendíthetne a városon. 

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.