Az osztrák rektori konferencia vezetője szívesen látná Ausztriában a CEU-t

oktatás
2017 április 04., 04:57
comments 132

Vilnius polgármestere már korábban bejelentkezett a Fidesz által ellenségként kezelt egyetemért, ami az egész közép-európai régió egyik legjobb felsőoktatási intézménye, és most Ausztriából is jelezték érdeklődésüket oktatási vezetők.

A Der Standard ír arról, hogy az osztrák rektori konferencia elnöke és egyben a klagenfurti egyetem rektora, Oliver Vitouch elmondása szerint örömmel látnák az intézményt Ausztriában. Akár Bécsben, Grazban vagy Klagenfurtban is. 

Az egyetem megtarthaná a nevét és maradhatna magánegyetem is, jelezte Vitouch. A Wiener Neos vezetője, Beate Meinl-Reisinger is arról beszélt, hogy bárcsak minden osztrák egyetem annyira jól beágyazott lenne, mint a CEU. Szerinte Bécs számára nagyszerű lehetőség lenne az egyetem elcsábítása, és a polgármesternek, Michael Häuplnek is hívnia kéne az egyetemet. Azzal számol, hogy a CEU megszerzése óriásit lendíthetne a városon. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.