Élőláncot alkotnak kedden délután a CEU körül

POLITIKA
2017 április 04., 05:13
comments 135

Tiltakozó élőláncot hirdetett meg a korábbi, sokezres CEU melletti tüntetést is szervező Oktatási Szabadságot csoport a Nádor utcába, a CEU főépülete köré ma délutánra. Az eseményt akkor tartják meg, ha a parlament ma tényleg megszavazza a kivételes eljárásban beterjesztett, putyini ihletésű törvénymódosítást, ami a legszínvonalasabb magyarországi egyetem ellehetetlenítésével járna. Márpedig az 100 %, hogy meg fogják szavazni, különben nem külöbleges eljárásban terjesztették volna be.

A demonstrációval Áder Jánosnak is üzenünk, és arra szólítjuk fel, hogy ne írja alá a törvényt, hanem küldje el azt minél hamarabb megfontolásra az Alkotmánybíróságnak

- írják a szervezők, akik 16:45-re hirdettek gyülekezőt. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.