Hoffmann Rózsa szerint azért nem baj, hogy nagyon kevés időt ad az új törvény a CEU-nak, mert ha sok időt kapunk valamire, akkor hajlamosak vagyunk csak tologatni a teendőket

2017 április 4., kedd 9:08
128

A magyar oktatásnak az elmúlt évtizedben tetemes károkat okozó Hoffmann Rózsa is hozzászólt kedden a CEU sorsáról szóló parlamenti vitához. 

A KDNP nevében beszélő politikus is azzal kezdte, pártjuk szerint ez a törvényjavaslat helyes célt szolgál: hisz a cél az, hogy a felsőoktatási intézmények átláthatóan működjenek, ne legyenek előjogok. Szerinte az a világ megszűnőben van, hogy az előjogok határozták meg, hogy kinek mit lehet. 

Szabályok betartása egész életünkre kihat, és ez az oktatásban is így van, folytatta. Nem véletlen Hoffmann szerint, hogy az oktatás mindig felborzolja a kedélyeket, sok indulatot vált ki. 

Majd beszélt arról is valamiért, hogy minap látott olyan rangsort is, ami a CEU-t ezervalahányadik helyre sorolta, míg más rangosorokon meg az élre. Nem kérdőjelezem meg a rangsoroknak a létét, csak jó lenne óvatosabban bánni velük, mondta el Hoffmann.

Hoffmann beszélt a vasárnapi tüntetésről is, ahol a legtöbben a szabadság eltiprásáról beszéltek, de ő ezt a kapcsolatot nem látja, hiszen ez a módosítás egyáltalán nem érinti az egyetemeken tanított tudományt. 

Majd beszélt arról is, hogy ha hosszú határidőt adunk egy feladatra, akkor hajlamosak vagyunk tologatni és csak az utolsó pillanatban megcsinálni. Ilyen például az adóbevallás kérdése. Ezzel érvelt amellett, hogy miért nem baj, hogy irreálisan rövid ideje van a CEU-nak teljesítenie a magyar kormány követeléseit. Saját tapasztalatai alapján mesélt arról is, hogy ha valamit nagyon akarunk, azt tudjuk teljesíteni. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt