„Nőügyekkel nem foglalkozom”, mondta Orbán a washingtoni nagykövet visszahívásáról

POLITIKA
2017 április 04., 13:26

Hazahívják Szemerkényi Réka washingtoni nagykövetet, írta az ATV.hu, és Szabó Lászlót küldik ki helyette. Az értesülést azóta meg is erősítette a Külügyminisztérium.

Az ATV megkérdezte Orbán Viktort is a nagykövet elmozdításáról.

„Nőügyekkel nem foglalkozom”,

válaszolta Orbán a parlament folyosóján mosolyogva az újságírói kérdésre.

Dr. Szabó László elég sokáig a gyógyszeriparban volt aktív, az Eli Lilly, majd a TEVA ügyvezetője volt. Külügyekkel 2014 nyara óta foglalkozik. 2014 ősz óta Szijjártó Péter helyettese, parlamenti államtitkár.

photo_camera Szemerkényi Réka és Szabó László.

Az ATV szerint Szemerkényit azért hívják vissza, mert a kormány szerint nem védte elég határozattan a magyar álláspontot Washingtonban a CEU ügyében. Szemerkényi 2015 óta volt washingtoni nagykövet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.