Orbánnak és Balognak címzett levélben aggódik a CEU sorsa miatt a német Max Planck Társaság elnöke

oktatás
2017 április 06., 11:22

„Nagy aggodalommal értesültem a CEU és más felsőoktatási intézmények létére irányuló fenyegetésről"

– írta Martin Stratmann, a német Max Planck nonprofit tudományos kutatóhálózat elnöke Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek és Balog Zoltán emberminiszternek címzett, április 5-én kelt, angol nyelvű levelében (pdf).

Stratmann a levélben kifejti: a CEU nemzetközileg elismert és tisztelt felsőoktatási intézmény, amely fontos szerepet játszik a tudományos diskurzus közép- és kelet-európai elősegítésében. „Ha ez az intézmény eltűnne, az komoly csapást jelentene az oktatás szabadságára a tudományos fejlődésre, az önök országának társadalmi és gazdasági kilátásaira és összességében az európai kutatási területekre", írja Stratmann, aki arra kéri Orbánt és Balogot, hogy gondolják újra a CEU ellehetetlenítését célzó, április 4-én elfogadott törvényt annak érdekében, hogy a CEU tovább működhessen. 

Viel Glück, Herr Stratmann!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.