Támadás Stockholmban: járókelők közé hajtott egy teherautó

külföld
2017 április 07., 13:32
comments 449

A svéd főváros központjában négyen meghaltak és tizenöten megsérültek, amikor egy teherautó délután három óra előtt gyalogosok közé hajtott a bevásárlónegyedben lévő sétálóutcában, a Drottninggatanon.

Az Aftonbladet című svéd napilap értesülése szerint letartóztattak egy embert a pénteki gázolásos merénylet ügyében, aki bevallotta, hogy ő a tettes. A rendőrség később megerősítette a letartóztatás hírét, de az állítólagos beismerő vallomásról nem beszélt a szóvivő. Közölte viszont, hogy megállapították az illető kilétét, és hogy hasonlít a közzétett fényképen szereplő férfira.

link Forrás

A teherautó belecsapódott egy üzletbe.

link Forrás

Aztán kigyulladt.

link Forrás
link Forrás

Térfigyelő kamerák felvételei alapján őt gyanusították a támadás elkövetésével, amit a miniszterelnök is terrortámadásnak nevezett:

A teherautót üzemeltető cég, a Spendrups azt közölte, hogy a sörszállító járművet elrabolták napközben. Valaki beugrott a kocsiba és elhajtott vele.

A városban leállították a metrót és a központi pályaudvar is törölte a vonatjáratokat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.