A 2023-as atlétikai világbajnokságot rendezné meg Budapest az olimpia helyett

2017 április 8., szombat 11:03
153

Már megkezdődtek a tárgyalások a magyar szervezők és a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) között azért, hogy 2023-ban Budapest rendezhesse az atlétikai világbajnokságot – írja az Inside the Games. A lap szerint Magyarország annak ellenére is szeretne nagy sporteseményeket rendezni, hogy a 266 ezer aláírás miatt vissza kellett vonni a 2024-es olimpiai pályázatot.

Felidézték, hogy Fürjes Balázs kormánybiztos a SportAccord gyűlésén arról beszélt, hogy a magyar főváros továbbra is tervezi, hogy fejleszti azokat a kapacitásait, amelyek a játékok megrendezéséhez kellettek volna. Példaként felhozta a vizes vébére megépített Duna Arénát.

Fürjes az insidethegames-nek azt mondta, a pályázat visszavonásának ellenére, minden tervezett helyszínt megépítenek. Kijelentette, egyértelmű, hogy Budapest újra pályázni fog az olimpiára. Hozzátette, hogy így a pályázatot 2028-ra vagy 2032-re vonatkozóan meg lehet ismételni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt