Fürjes Balázs most már azt mondja, hogy "nincs napirenden a kérdés, hogy Budapest pályázzon a 2028-as vagy 2032-es nyári olimpiára, előkészítés sem zajlik ebben az ügyben"

POLITIKA
2017 április 08., 17:18
comments 99

Szerinte többen félreértették, ezért pontosította az Inside the Games-nek adott nyilatkozatát a bebukott Budapest 2024 olimpiai projekt vezetője, Fürjes Balázs az MTI-n keresztül. Közleményében hangsúlyozza, hogy

"nincs napirenden a kérdés, hogy Budapest pályázzon a 2028-as vagy 2032-es nyári olimpiára, előkészítés sem zajlik ebben az ügyben". 

MTI Fotó: Máthé Zoltán
photo_camera MTI Fotó: Máthé Zoltán

Fürjes szerint azzal, hogy "a kormány megerősítette, hogy minden tervezett versenyhelyszín elkészül," lehet majd pályázni rendezésre a jövőben, és

"amennyiben a 120 éves magyar olimpiai álomból egyszer valóság lesz, akkor az minimális költséggel járna a sportlétesítmények tekintetében".

A tervezett beruházások egyike az Olimpiai Stadion, amiben a hazai atlétikai szövetség javaslatára 2023-ban világbajnokságot rendeznének. Fürjes ezügyben már egyeztetett Sebastian Coe-val, a nemzetközi sportági szövetség elnökével.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.