A kínai kormány 21 millió forintot ad annak, aki kémet fog

külföld
2017 április 10., 11:07
comments 21

Akár félmillió jüant, cirka 21 millió forintot is kaphatnak azok a pekingiek, akik

idegen ügynököt jelentenek fel a hatóságoknál,

jelentette a kínai állami média. A pekingi városi vezetés szerint a közösségnek is segítenie kell "a gonosz elleni harcban és a kémek elleni védekezésben a vasból épülő Nagy Fal lassú építésében". Mindezért médiakampányt is indítottak, melyben például arra is felhívják a mit sem gyanító polgárok figyelmét, hogy a külföldi kémek

elcsábíthatják

őket. Az új szabályozást egyelőre csak a pekingi önkormányzat vezette be, amely még egy forródrótot is létesített a bejelentésekhez.

Az ügyes feljelentőket tízezertől félmillió jüanig terjedő jutalommal díjazhatják, annak fügvényében, hogy mennyire volt hasznos a feljelentésük.

A BBC pekingi tudósítója szerint az ugyan kérdéses, hogy hirtelenjében ezrek kezdenének-e el kémeket vadászni, de arra biztosan jó a lépés, hogy fenntartsa és fokozza a pekingiekben az ostromlottság, a külföldi fenyegetettség érzését. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.