Az ENSZ arra kéri az uniós tagországokat: ne küldjenek vissza menekülteket Magyarországra!

migráció
2017 április 10., 13:14
comments 192

Amíg a budapesti kormány nem hozza összhangba a menekültek és bevándorlók kötelező őrizetbe vételéről rendelkező törvénymódosítását az uniós jogszabályokkal és a nemzetközi joggal, 

addig e küldjenek vissza menekülteket Magyarországra,

szólította fel az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága közleménye hétfőn az uniós tagországokat. Az UNHCR a kormány március 28-án hatályba lépett szigorítását kifogásolja, ami szerint

az új menedékkérőket, közöttük gyermekeket, magas pengés drótkerítéssel körülvett konténerekben tartják fogva, amíg nem folytatják le a teljes menedékügyi eljárást.

photo_camera A röszkei tranzitzóna.

Cecile Pouilly, az UNHCR szóvivője szerint

"Április 7. óta 110 embert, közöttük 4 kísérő nélküli gyermeket és gyermekeket családtagjaikkal tartanak itt."

A Menekültügyi Főbiztossága emlékeztetett arra, hogy 

ilyen felszólítást ritkán tesznek közé. Legutóbb 2012-ben kérték a menekültek visszaküldésének felfüggesztését, igaz, akkor is Magyarországra vonatkozóan.

(via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt