Az amerikai külügyminisztérium újra kifejezte aggodalmát a CEU-t kinyíró törvény miatt

politika
2017 április 11., 07:26
comments 99

Az amerikai külügyminisztérium helyettes államtitkára, Hoyt Yee Budapesten fejezte ki az Egyesült Államok kormányának aggodalmát a Soros György által alapított CEU-t ellehetetlenítő törvény elfogadása miatt.

photo_camera Hoyt Yee helyettes államtitkár (AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK)

A kelet-európai kérdésekért felelős vezető amerikai diplomata arról is beszélt, hogy a törvény nagyon egyértelműen a CEU-t célozza és egy fontos amerikai-magyar intézményt fenyeget. 

A Reuters tudósítása szerint Yee elmondta azt is, hogy Magyarország az Egyesült Államok fontos szövetségese marad, annak ellenére, hogy ezzel a lépéssel nem csak az egyetemnek, de a tudományos szabadságnak is ártott a kormány. 

A rekordsebességgel átvitt törvény ellen már elfogadása előtt is tiltakozott az amerikai külügyminisztérium és a nagykövetség is. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.