Korrekció

helyreigazítás
2017 április 11., 12:28

Kedden 11.50-kor megjelent egy posztunk, aminek az volt a címe, hogy Már le is szedték a Magyar Rádió bejáratáról az EU-s zászlót, amit kedd hajnalban a tüntetők tűztek ki. Ebben a posztban az Indexre hivatkozva azt állítottuk, hogy a zászlót a magyar hatóságok vagy a közrádió alkalmazottai szedték le.

A poszt megjelenése után levelet kaptunk a zászló tulajdonosától, aki leírta, hogy a zászlót ő vitte el, mert szüksége volt rá. A levél szerint fél 4 táján ment vissza a zászlóért, és megkérdezte az ott lévő rendőrök vezetőjét, hogyan kaphatná vissza.

„Azt mondták, szedjem le, őket ez nem érdekli. Az sem, hogy hogy csinálom, de azt nem engedik, hogy felmásszak érte. Így felmerült, hogy menjek haza Dél-Budára, ragadjam meg a kettes létrát és sétáljak vele vissza. Ezt kicsit nehezményeztem, így még két ott beszélgető lányhoz sétáltam, hogy megkérdezzem, nem laknak esetleg közelebb, hogy kölcsön tudnának adni egy létrát. Tudtak volna, de eddigre kint is volt az épület gondnoka, portása vagy tetszőleges Bélája, létrát állított, a zászlót megragadván, majd azt leszedvén a kezembe adta.”

- áll a levélben.

Az eredeti posztunkban lévő tévedésért olvasóink és az érintettek elnézését kérjük.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.