Megvan az a hatalmas versenyelőnyünk, hogy mi szabadon írhatunk

Média
2017 április 11., 10:41
comments 92

Március 20-án tette fel Attila az első posztját a facebookos Szabad Pécs oldalra, a site tegnap indult, de már jóval 2000 követő felett járunk, rengeteg biztatást, támogatást kapunk olvasóktól. szóval azt érzem, hogy kellett ez a hang, ez a lap, ez a hozzáállás

- mondja Nimmerfroh Ferenc, a legújabb és legbátrabb magyar médiavállalkozó.

A Mészáros Lőrinc-birodalom által felvásárolt Új Dunantúli Napló egykori felelős szerkesztője két társával, a szintén ex-naplós Katus Eszterrel és Babos Attilával indított saját, független online újságot.

Kapásból adódik a kérdés, hogy miből.

Semmiből. Nulla forintunk van. Illetve hát a saját megtakarított pénzünket tesszük jelenleg bele meg barátok-ismerősök segítenek ingyen.

Na de így nem lehet a végtelenségig tolni, sőt rövid ideig is nehezen.

Szeretnénk, ha lenne egy nagy támogató, aki egy viszonyag nagyobb összeget beletesz, amiből mondjuk egy évig működni tudnánk. Ezért pályáztunk is például. Közösségi finanszírozásban is gondolkodunk, szóval kunyerálásban, egyébként meglepően sokan jelezték, hogy rendszeresen támogatnának minket, és ami durva, nem csak baranyaiak

- magyarázza Nimmerfroh, aki azonnal sorolja is a gyakorlati példákat az olvasói szolidaritásra:

Az imént egy budapesti tumblr-es ismerős egy kamerát ajánlott fel, egy nagykanizsai ismeretlen pedig pénzt. ezek a visszajelzések tartják bennünk a lelket, mert amúgy rengeteg kétség volt bennünk, amikor pár hete belevágtunk.

Belevágniuk, mint említettem, azért kellett, mert a miniszterelnökhöz legeslegközelebb álló oligarcha érdekeltségébe került a korábbi munkahelyük:

Én a felelős szerkesztő voltam, tehát én vezettem a szerkesztőséget. Azt tudtuk, hogy ha egyszer itt politikai hátterű változás lesz, akkor mi megyünk. Így is lett. Közös megegyezés... Először azt mondtam, soha többet nem akarok a médiában dolgozni, de Babos Attila kollégám a kezdetektől a folytatásban gondolkodott, az ő energiája és kitartása rázott fel engem is.

Nem volt más megoldás, mint a lapalapítás?

- kérdezem.

Persze próbálkoztunk mindannyian budapesten is, de vidékiként nem könnyű budapesti szerkesztőségbe bekerülni, max a külsőzés jöhet szóba, az meg hosszú távon azért nem pálya

- magyarázza Nimmerfroh.

Az a terv, hogy amíg tart a három tag pénze, úgy tolják, mintha nem lenne holnap és ez főállás lenne? Mint kiderül, igen:

Igen. A lényeg: NEM VOLT HOVA HÁTRÁLNI. Bele kellet állnunk ebbe, mert egyrészt senki más nem állt volna bele, másrészt nem láttunk mi sem magunk előtt más lehetőséget, ehhez értünk, ezt akarjuk csinálni. Aztán ha nem megy, még mindig el tudunk menni Grazba benzinkutasnak. :)))

Megkérdezem még, hogy az elképzelt támogatón és az olvasótáboron kívül klasszikus forrásból is számítanak-e bevételre.

Persze számítunk azokra a bátor helyi hirdetőkre is, akik mernek majd nálunk hirdetni. Mert a helyzet az, hogy méf egy Facebook-lájkért is basztathatnak embereket, egy csomóan jelezték, önkormányzati alkalmazottak, önkormányzathoz kötődő emberek, hogy nem mernek minket lájkolni, de hajrá. Kíváncsi vagyok, ki mer majd hirdetni nálunk, érdekes lesz.

A végén megkérdezem tőle, hogy az eddig megjelent posztjaik közül melyik olyan, amire azt mondja, hogy valami ilyesmit szeretnének tolni.

Amikor a fideszes országgyűlési képviselő azzal vagánykodott az önkormányzati lapban, hogy mennyi EU-s pénz jön Pécsre, és a cikkben ott a három kurva nagy banner, hogy állítsuk meg Brüsszelt.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.