Egyszerre nyomoznak a szélsőbal és az iszlamisták ellen a dortmundi robbantás után

2017 április 12., szerda 7:01
59

A német biztonnsági szolgálatok vizsgálják, hogy lehet-e iszlamista háttere a Borussia Dortmund busza elkövetett robbantásnak, ugyanis a helyszínen találtak egy egyoldalas írást, ami azzal kezdődik, hogy „kegyes és könyüreletes Allah nevében”. Majd szóba huzza a berlini merényletet, és azt, hogy a német légierő felderítő repüléseket végző Tornado gépei részt vesznek az Iszlám Állam elleni akciókban. A levél szerint a sportolók és hírességek Németországban „többi keresztes hadjáratot folytató” államban ezért kerültek fel az Iszlám Állam halállistájára. 

A szövetségi ügyészség még vizsgálja a levél eredetiségét, mert az is lehet, hogy a valódi elkövető a lavéllel csak egy hamis nyomot akart maga után hagyni.

Ráadásul nem sokkal később egy második beismerő levél is előkerült az interneten. Ebben már a német szélsőbaloldali körök vállalják a merényletet, mert szerintük a Borussia Dortmund nem tett eleget a rasszisták a nácik és a szélsőjobboldali populisták ellen a stadionokban. Ugyanakkor hangsúlyozták, hogy csak szimbolikus tett volt, és nem a játékosokat célozták. A hatóságok ezt a nyomot is vizsgálják.(Süddeutsche Zeitung)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt