Lorenzo di Mészáros felvásárolt 106 hektárnyi kempinget a Balaton körül

2017 április 12., szerda 14:32
171

Mészáros Lőrinc tőzsdei cége, a Konzum Zrt. és a rengeteg Mészáros-féle és Orbán-közeli üzletben felbukkanó Jászai Gellért megvette az egyik legnagyobb balatoni turisztikai céget, a Balatontouristot - derül ki a Konzum tőzsdei közleményéből.

Aki nem akarja Mészáros Lőrincet gazdagítani, annak ezektúl elég nehéz lesz kempingeznie a Balaton körül. A tó legtöbb parti kempingjét ugyanis a Balatontourist birtokolja. A cégnek összesen 106 hektárnyi területe van a tónál, ezen csak tavaly több mint 183 ezer vendéget fogadtak.

A cég 12 nagy kempingje mellett a balatonberényi nudistakemping tulajdonosa is, de van szállodájuk és üdülőfalujuk is. Ezzel 5200 kempinghely, 500 bungaló és egyebek mellett 200 mobilház tulajdonosai.

Ugyanez, a Mészáros és Jászai körül csoportosuló tulajdonosi kör agresszív hotelfelvásárlásokba is kezdett a környéken, így nemcsak kempingjeik, de hoteljeik is vannak már Közép-Európa legynagyobb tava körül. (Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt