Bevitték a rendőrök a 86 éves nénit, aki szétgraffitizte a fegyverbizniszben utazó svájci jegybank falát

ÉLET
2017 április 12., 06:09
comments 66

A svájci rendőrség kedden rövid időre őrizetbe vett egy 86 éves nőt, aki összegraffitizte a Swiss National Bank (SNB) berni központját. Louise Schneidert az bosszantotta fel, hogy az SNB tiltakozások ellenére továbbra is jelentős részesedéseket őriz különböző fegyvergyártó cégekben, ezért csatlakozott az ügyben egy politikai kampányhoz.

Mivel a felújítás alatt álló épülethez nem tudott hozzáférni, Louise a központot övező mobilfalra fújta fel azt a viszonylag könnyen érthető üzenetet, hogy 

a fegyverkerekre költött pénz öl. 

A nőt rövid időn belül elengedték, és még nem lehet tudni, hogy indul-e ellene valamiféle jogi eljárást. Mindenesetre az egyik svájci pacifista mozgalom, a többek között a svájci sereg feloszlatásáért küzdő GSoA védelmébe vette az idős aktivistát, mondván: mi ez a kis vandalizmus ahhoz képest, amekkora kárt a háborúra költött milliók okoznak. (Bloomberg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.