Sólyom László: Lerí a CEU-törvényről, hogy alkotmányellenes

POLITIKA
2017 április 12., 15:47

Sólyom László korábbi köztársasági elnök és alkotmánybíró az Eötvös Csoport szerdai fórumán beszélt a CEU elgáncsolására megalkotott fideszes törvényről is, és azt mondta, hogy

a jogszabály egyértelműen alkotmányellenes.

Sólyom szerint ennek megállapításához nem is kell különösebb jogi végzettség, a törvényről ugyanis lerí, hogy a jogbiztonság alapvető követelményeinek sem felel meg. A jogszabály ezen kívül nemcsak a tartalmi, de a technikai követelményeknek sem felel meg, hiszen nem biztosította a megfelelő időt és fokozatosságot a változatosságok bevezetéséhez.

Sólyom a hvg.hu kérdésére sem akarta minősíteni, hogy Áder János köztársasági elnök mindezek ellenére aláírta a törvényt, Sólyom szerint ugyanis mindenki tudja, mit tehetett volna ehelyett. (hvg.hu)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.