A közmédia Victor Pontát mutatja be jó példaként a civilek elleni harcban

Lehet, hogy Victor Ponta 2015-ben még azt mondta Orbán Viktorról, hogy „bántó és provokáló alak”, aki „évente idejön, és úgy táncoltatja az embereket, mintha Románia kormányfője lenne”, de a közmédia most mégis exkluzív interjút készített a volt román miniszterelnökkel, mert ugyanúgy sorosozik, mint a magyar miniszterelnök.

Az exkluzív interjú beharangozójában Ponta arra panaszkodott, hogy „Romániában a politikusok normális, demokratikus küzdelmén túl megjelennek az úgynevezett civil társadalom képviselői”. A volt román miniszterelnöknek is gyanús lett, hogy ugyanaz a szervezet pénzeli őket.

Annak ellenére, hogy korábban Ponta balról támadta a magyar kormányt, amiről azt mondta, hogy őket jelenleg egész Európa és Amerika is bírálja az antiszemitizmusukért, a revizionizmusukért, az oroszbarátságukért, a bevándorlók ellen épített kerítésért, és akkor arra tesznek kísérletet, hogy Romániát is bevonják a botrányba”, most megtalálta a közös hangot Orbánékkal.

A román politikusnak egyébként a lex CEU is tetszett, és hasonló javaslatot tervezett a magyar egyetemek ellen. (via lastdaysm1hirado)