Gyerekekkel hamisíthattak aláírásokat egy uniós projekt igazolásához

elmebaj
2017 április 13., 11:09
comments 165

Hadházy Ákos, az LMP társelnökének gyanúja szerint egy szekszárdi általános iskola diákjaitól gyűjtöttek igazoló aláírásokat egy uniós projekt lepapírozásához, írja a 24.hu. Mint mondta, a diákokkal az iskola folyosóján töltették ki az Esélyt Tolnának Alapítvány későbbi, idén június 9-ére meghirdetett vakok és gyengénlátok számára meghirdetett eseményének jelenléti íveit. Az aláíró ívekről képeket is közölt, ezeken látszik, hogy a 2017. június 9-i dátumozású esemény jelenléti ívén ákombákom betükkel sorakoznak az aláírások.

Az eseményt ugyan csak június 9-én tartják majd, de a jelenléti íven már ott sorakoznak az ákombákom aláírások. A képet a 24.hu engedélyével közöltük.
photo_camera Az eseményt ugyan csak június 9-én tartják majd, de a jelenléti íven már ott sorakoznak az ákombákom aláírások. A képet a 24.hu engedélyével közöltük.

Hadházy tájékoztatása szerint a képeket gyermeke készítette a jelenléti ívekről. Fia elmondása szerint azért tudta, hogy hamisításról lehet szó, mert korábban már a másik gyermekével is történt ilyen. Azt a fiát a tornaóráról hívták ki 14 társával, hogy mások nevében írjanak alá egy sor jelenléti ívet. Az egy fogyatékkal élők problémáira való érzékenyítést célzó esemény jelenléti íve volt.

Hadházy szerint a pályázó egyesületek és alapítványok a NEA-TF-16-M kódjelű Társadalmi felelősségvállalás nevű program keretében legfeljebb hárommillió forint uniós támogatásra pályázhattak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.